HORREN                                                                                                                        
Peters Montage biedt u ook effectieve oplossingen om insecten buiten te houden.
Ook nu weer kiezen wij voor kwaliteit en duurzaamheid.
U heeft bij ons de keus uit diverse soorten horren voor zowel ramen als deuren. Leverbaar in ieder wenselijke kleur!

Materiaal
Cassette en geleiders zijn gemaakt van duurzaam aluminium.
Het gaas bestaat uit een glasvezel-kern met een PVC-coating. Daarmee is het gaas rekvrij, UV-bestendig, sterk en brandvertragend. Het gaas beweegt zich vrij in de geleiders wat de duurzaamheid ten goede komt.

Sluiting
Onze rol- en plissé horren worden standaard geleverd met een gebruiksvriendelijke magneetsluiting. Maar een kantelsluiting is ook mogelijk.

Kleur
Onze horren worden standaard geleverd in de volgende kleuren: RAL9001, RAL9006, RAL9010, RAL8019, RAL7016, overige RAL kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

Mogelijkheden
Voor uw ramen en deuren is er haast altijd een passende hor beschikbaar, u heeft de keus uit:

  • inzet/inklemhorren
  • rolhorren
  • hordeuren
  • plisséhorren

De inklemhor is verreweg de meest elegante hor voor draaikiepramen. De hor is eenvoudig in de raamopening te klemmen. Dit maakt schroeven en boren overbodig! Met behulp van een trekflapje is de hor eenvoudig uit te nemen. Het uiterst smalle profiel valt vrijwel onzichtbaar weg in het raamkozijn. Op het moment dat u de inklemhor geplaatst heeft, kunt u het draaikiepraam gewoon blijven gebruiken, zodat de hor het gehele seizoen kan blijven zitten.

Een rolhor kan worden toegepast bij draairamen (zowel naar buiten als binnen), draaikiepramen en dakramen. De rolhor kan zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst, in of op het kozijn.

Voor deuren en schuifdeuren is de plisséhor uiterst geschikt. Dit omdat de hor ook gedeeltelijk geopend kan worden, gebruiksvriendelijk is en tevens extra bestand is tegen beschadigingen.

Onderhoud
Verwijder vuil van de geleiders, cassette en gaas met een vochtige doek of een stofzuiger met opzetborstel. De eventuele geleiders uitsluitend smeren met siliconenspray.