Voor zowel renovatie als nieuwbouw bent u bij Peters Montage aan het juiste adres voor isolerende en onderhoudsvriendelijke kozijnen, ramen en deuren van kunststof of aluminium. 

Het grote voordeel van deze onderhoudsvriendelijke producten is dat ze nagenoeg geen onderhoud behoeven.      Dat spaart tijd maar in de loop der jaren ook veel geld.

De voordelen op een rijtje:

 • Absoluut onderhoudsarm: geen schilderwerk meer!
 • Energiebesparend door gebruik van isolatieglas
 • Waarde verhogend voor uw woning
 • Stijlvol, passend bij uw woning
 • Extreem lange levensduur
 • Volledig recyclebaar

Peters Montage verzorgt het gehele traject van het inmeten van de kozijnen tot en met de montage en afwerking ervan. Ook voor horren en zonwering kunt u bij ons terecht.

 

KUNSTSTOF

We betrekken onze kunststof kozijnen van een gerenommeerd bedrijf uit de regio. Onze kunststof kozijnen worden gemaakt van het zogeheten Veka-profiel. Veka is één van ’s werelds grootste producenten van kunststof kozijnprofielen. De kunststof kozijnen van Veka werken isolerend door het 4/5-kamersysteem en voldoen aan alle eisen met betrekking tot wind- en waterdichtheid. Het materiaal is voor 98 % recyclebaar en daarmee duurzaam.

U kunt kiezen uit het twee profielsoorten:

Een verdiept profiel, traditioneel Hollands


en het vlakke profiel met ‘facetrend’ waardoor het slanker oogt.

Hoekverbinding

De meeste kunststof kozijnen worden aangeboden met een gelaste verbinding onder 45º, de zogenaamde verbinding in verstek. Wij bieden u echter ook de nieuwste hoekverbinding aan bij kunststof kozijnen, ramen en deuren namelijk de 90º hoekverbinding. Deze houtverbindingslook combineert een 45º lasverbinding aan de binnenzijde met een haakse 90º verbinding aan de buitenzijde. En benadert daarmee de traditionele houtverbinding aan de buitenzijde. Het resultaat is een zeer rustieke en nette afwerking. Alleen mogelijk bij de verdiepte profielen.

Kleur

De kunststof basisprofielen, de vaste kaders, zijn in de regel wit of crèmekleurig. Alle profielen kunnen aan de buiten- en/of binnenzijde worden uitgevoerd met houtnerfstructuur en in meer dan 30 verschillende kleuren. Daardoor valt het verschil met een houten kozijn nauwelijks meer op.

Garantie

We geven 10 jaar garantie op de kunststof kozijnen en 2 jaar op het beslag, dat SKG gekeurd is, onder voorwaarde dat het product op juiste wijze is onderhouden.

 

ALUMINIUM

Aluminium kozijnen vervaardigen we zelf in onze eigen werkplaats en werken daarbij met aluminium profielen die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.
Aluminium is zeer onderhoudsvriendelijk. Het is 100% en veelvuldig recyclebaar en is daarmee zeer duurzaam. Aluminium heeft een uitstekende isolatiewaarde. Daarnaast heeft aluminium eindeloze mogelijkheden in vormgeving en structuur. U kunt een keus maken uit een zevental profielen die variëren van modern tot traditioneel. Zo blijft het karakter van uw woning, ook met aluminium kozijnen, behouden!

Kleur

Aluminium is leverbaar in ieder wenselijke kleur. Wilt u een andere kleur geven aan het exterieur en het interieur van uw kozijnen? Geen probleem, ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Garantie

We werken met aluminium dat getest is onder de meest extreme (weers)-omstandigheden als wind, zand, zout, zeewater en regen. Derhalve kunnen we een kwalitatieve garantie van 15 jaar op het lakwerk geven, mits het product op juiste wijze is onderhouden.

 

ONZE KOZIJNEN

Onze kozijnen zijn leverbaar als vast kozijn, als draai/kiep of in elke combinatie van vast en draai/kiep. Ook een Amsterdams schuifraam behoort tot de mogelijkheden. Verder kan uw raam worden voorzien van roeden, roosters of met een speciale beglazing.

Roeden kunnen zowel in als op het glas geplaatst worden. In het glas wil zeggen dat de roeden in het spouw van het glas komen. Het reinigen van het glas blijft op deze manier eenvoudig!

Een goede ventilatie van uw woning is erg belangrijk. Dit voorkomt onnodig vochtproblemen. U kunt dit doen met draaikiepramen of ventilatieroosters. Onze ventilatieroosters zijn thermisch onderbroken, dat wil zeggen dat de kou van buiten niet door de roosters naar binnen kan komen. U kunt deze roosters bedienen met een hendel, stangetje of koord.

Energie besparen met warmte isolerende beglazing

We leveren al onze kozijnen (kunststof en aluminium) met HR++ glas. Maar ook glas met een minder isolerende waarde is mogelijk. Het energieverlies van beglazing wordt vertegenwoordigd met de zogeheten U-waarde. Hoe hoger de isolerende kwaliteit van het glas, des te lager zal de U-waarde zijn. Zo heeft enkel glas bijvoorbeeld een U-waarde rond 5,9 en is deze bij standaard isolatie glas 2,8. Bij HR++ beglazing is deze waarde slechts 1,2! Met onze kozijnen zit u er in de winter dus warmpjes bij. Het energieverlies zal minder zijn en dat scheelt weer in de stookkosten!

Dakkapellen

Peters Montage renoveert ook dakkappelen. Bestaande kozijnen en gevelbekleding kunnen we vervangen door onderhoudsvriendelijke producten. Ook voor een geheel nieuwe dakkapel kunt u bij ons terecht. Op www.omgevingsloket.nl vindt u of u voor het plaatsen van een dakkapel een vergunning nodig heeft òf melding moet doen. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen om te bekijken wat in uw situatie noodzakelijk is. Wij helpen u hier graag mee verder.

Deuren

We bieden een uitgebreid assortiment voor- en achterdeuren aan van standaard tot uiterst modern.

Schuifpuien

De hef-schuif-deur is een deur waarvan de eerste helft eerst omhoog gaat en dan schuift. Het voordeel van deze pui is dat de schuifdeur niet buiten het kozijn komt waardoor de onderdorpel in de vloer weggewerkt kan worden. Daarmee is deze pui rolstoelvriendelijk.

Bij de parallel-schuif-kiep deur zit de schuifgeleiding aan de binnenzijde waardoor de onderdorpel minder goed weggewerkt kan worden. Dit resulteert meestal in een hogere opstap.

 

ONZE WERKWIJZE

Peters Montage voert het gehele renovatie traject uit dat bestaat uit

 • inmeten en opnemen bestaande situatie
 • sloop en afvoer bestaande kozijnen
 • leveren en aanbrengen van nieuwe stelkozijnen
 • leveren en aanbrengen compriband rondom de kozijnen
 • plaatsen nieuwe kunststof kozijnen met beglazing en event. panelen en roosters
 • afpurren binnenzijde kunststof kozijnen
 • leveren en aanbrengen vensterbank
 • leveren en aanbrengen MDF binnenafwerking met folie
 • afstellen draaiende delen
 • opleveren

 

HET ONDERHOUD

Zowel aluminium als kunststof is onderhoudsvriendelijk maar niet onderhoudsvrij. Als u uw kozijnen en deuren in top conditie wenst te behouden en wilt genieten van onze garantie, dient u ze regelmatig te onderhouden. We adviseren koud tot lauwwarm water te gebruiken met een mild schoonmaak- of afwasmiddel. Andere reinigingsmiddelen als allesreinigers, glasreinigers en schuurmiddelen bevatten vaak agressieve bestanddelen als alcohol of salmiak. Deze kunnen ruiten, kozijnen en afdichtingen aantasten en beschadigen. Gebruik alleen een zachte spons, microvezeldoek of andere zachte reinigingsdoeken. Gebruik zeker geen schuursponsjes, deze maken kleine beschadigingen op het product waardoor ook vuil zich makkelijker kan hechten. We raden u aan het schoongemaakte oppervlak na te spoelen met koud water zodat er geen zeepresten achterblijven. Voor het verwijderen van hardnekkig vuil adviseren we u een speciaal onderhoudsproduct te gebruiken. Neem de kozijnen tenslotte af met een vochtige doek. Voor streeploze en glanzende ramen, bevelen we u van harte de Kärcher raamwisser aan.

 

Wilt u meer informatie ontvangen of een afspraak maken, vul dan ons contactformulier in.